Retir de ioga, meditació zen i bany de bosc

Retroba’t amb tu a través del cos, de la ment i de la natura

Un retir és una ocasió per dedicar-te un temps a tu, a mirar dintre teu, a escoltar-te, a descobrir qui ets i què ets. Aquest cap de setmana serà una oportunitat per trobar com aplicar l’atenció plena amb simplicitat en diferents àmbits.

Et proposo tres activitats que et facilitaran aquesta introspecció, que no serà per mirar únicament endintre sinó també per mirar des de dintre tot el que t’envolta.

Ioga somàtic. El ioga somàtic no consisteix a fer grans postures ni a imitar les postures que has vist fer algú, sinó a aprendre el llenguatge del cos a través del moviment conscient. Durant aquest retir farem una pràctica activa, estructurada, per crear camins neuromusculars que substitueixin els patrons que hem anat aplicant inconscientment i que no beneficien un benestar físic. També farem una pràctica fluïda, en què permetràs que el cos s’expressi, amb la mínima intervenció de la ment, de manera que les tensions es vagin afluixant. Tant la pràctica activa com la fluïda es basen a prendre consciència de les sensacions corporals, amb la multitud de beneficis que té això, entre altres, que et permet ser honest/a amb tu, ser totalment tu.

Meditació

Meditació somàtica. La meditació somàtica es basa a portar la ment al cos. És el que en budisme zen es coneix com “shikantaza”, que vol dir seure i no fer res que no sigui estar assegut/da. Es comença amb una relaxació no només corporal sinó sobretot mental, per poder experimentar la pròpia presència amb claredat i profunditat. Són meditacions parcialment guiades.

Bany de bosc per estar bé amb tu

Bany de bosc. Farem passejos immersius en la naturalesa perquè pugis viure el que és prendre consciència de tu gràcies a la presència de la natura. En el bosc et donaré unes indicacions que et permetin tenir la ment oberta per descobrir aspectes teus i de la natura que et poden sorprendre. És una manera de meditar des de dintre cap enfora, despertant la intuïció gràcies a prendre consciència de les sensacions i les percepcions.

A part d’aquestes tres activitats troncals, serà un cap de setmana per descobrir matisos de l’atenció plena. Per exemple, els àpats els farem posant-hi atenció plena i us donaré algunes claus per aplicar el que ara es coneix com “mindful eating”. També et proposaré unes activitats per expressar la teva creativitat.

El més important de tot: serà en silenci. No caldrà que estiguis pendent de què dius, de què diu algú altre. Et podràs permetre estar en un silenci productiu i relaxat.

El programa és el següent:

Divendres 12

Arribada, benvinguda, sopar

21.30 Presentació i relaxació

Dissabte 13

8.00–9.00 Bany de bosc

9.30 Esmorzar i temps lliure

11.30–13.00 Ioga, pràctica activa

13.30 Dinar

17.30 Ioga, pràctica fluïda i meditació

19.30 Sopar

21.30 Relaxació i/o contemplació de les estrelles

Diumenge 14

8.00–9.00 Bany de bosc

9.30 Esmorzar i temps lliure

11.30 Pràctica de ioga i meditació

13.30 Dinar

15.00 Comiat

Aquest horari pot variar en funció de les condicions meteorològiques.

Totes les activitats que puguem fer a l’aire lliure, les hi farem.

Coses que s’han de portar:

Estoreta de ioga

Barret per al sol, barret per al fred

Crema solar

Vestit de bany (opcional)

Termos o ampolla d’aigua per reomplir

Fulard o antifaç per tapar-te els ulls en la relaxació

Mocador gran o xal per cobrir-te en la meditació al bosc i en la relaxació

Roba còmoda per fer la pràctica física

Roba còmoda i d’abric per a les activitats al bosc (un pantaló llarg per evitar esgarrinxades)

Plàstic per seure al bosc

Llibreta per prendre notes

Un motxilleta o bossa per portar les coses que calgui al bosc

On es fa

En una masia al Parc Natural de l’Alta Garrotxa, entre Oix i Beget, de més de 200 anys, restaurada per ser un centre de retirs.

Com arribar-hi:

Amb cotxe: A Les Gavatxes s’hi arriba per la carretera que va d’Oix a Beget, a 25 km al nord d’Olot. Es triga unes dues hores i mitja des de Barcelona.

Amb autobús: L’autobús TEISA que va a Castellfollit de la Roca surt de la Gran Via, davant del número 658. N’hi ha un a les 14.00, que arriba a les 15.48, i un altre que surt a les 17.00 i arriba a les 18.48. Et vindran a buscar a Castellfollit (et carregaran una petita quantitat per al combustible).

Per tornar, hi ha un autobús que surt de Castellfollit a les 16.43 i arriba a Barcelona, al carrer Aragó amb Passeig de Gràcia, a les 18.55.

Retir a Les Gavatxes

Preus:

Import 230 €

El preu inclou totes les pràctiques, l’allotjament de dues nits en habitació compartida i els àpats, vegetarians i amb atenció a necessitats especials (digue’ns si en tens quan t’inscriguis).

Per reservar la teva plaça és imprescindible que facis un ingrés de 50 € a través de Paypal, paypal.me/meditacioioga, o bé a través de Bizum, 610837121. Aquesta paga-i-senyal no és recuperable, però sí que és transferible.

Harmonitza’t amb la naturalesa

En aquest moment de tants canvis, hi ha una cosa que no canvia, i és el poder que té la naturalesa de nodrir-nos com a éssers humans. Harmonitzar la naturalesa i la naturalesa humana et permetrà trobar una serenitat autèntica i una autenticitat serena.

Viu un cap de setmana d’immersió profunda en la naturalesa i en el silenci del Parc Natural de l’Alta Garrotxa la serra de Prades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *