Omet al contingut

Què és el mètode Gran Ment?

Què és la Gran Ment?

El mètode Gran Ment (Big Mind) el va desenvolupar el mestre zen Dennis Genpo Merzel després de 30 anys de formació en zen i de 25 anys d’ensenyar-ne. Havia  començat la formació com a terapeuta Gestalt l’any 1967, i el 1983 va estudiar la tècnica del Diàleg de Veus amb Hal i Sidra Stone, els seus creadors.

L’any 1999, després d’una llarga experiència ensenyant el zen tradicional i treballant en privat i amb grups fent servir el diàleg de veus, Genpo Roshi va desenvolupar aquest mètode que fa de pont entre l’enfoc oriental i l’occidental, entre la tradició oriental del zen, una filosofia d’autorealització, i la tradició psicològica occidental.

Treballar conjuntament els dos enfocs el va portar a descobrir com ajudar les persones a posar en una banda el jo, a veure’l clarament, de manera que quedi espai perquè es manifesti la naturalesa autèntica, la Gran Ment, que és el que ens porta a funcionar amb llibertat.

Amb la pràctica d’aquest mètode trobaràs:

 • Com augmentar la consciència i millorar la meditació.
 • Com ampliar la consciència del jo, incloent el reconeixement i l’apreciació dels seus diferents aspectes.
 • Com prendre contacte amb la Gran Ment, obrir-te a aspectes del jo més enllà del que és personal.
 • Com integrar la consciència personal i la transpersonal en la vida quotidiana.

 

Aquesta tècnica, la Gran Ment, permet als participants fer un canvi ràpid d’una perspectiva estreta, egocèntrica, a una d’oberta, clara i lliure des d’on t’identifiques amb tot i amb tothom. El que a un practicant de zen li pot costar molts anys, amb aquesta tècnica hi pot arribar en poc temps.

En aquest vídeo pots veure el funcionament d’aquesta tècnica en mans de Genpo Roshi: https://www.youtube.com/watch?v=zJx6Ktw9fBE&ab_channel=BigMindNetwork

En aquesta web hi ha tota la informació: https://bigmind.org/

El 31 de gener del 2021 a la tarda en farem una sessió gratuïta en línia. Si t’interessa assistir-hi, contacta’m.

 

3 comentaris a ;ldquo;Què és el mètode Gran Ment?;rdquo;

  1. Hola, Maribel.
   Ens trobem al carrer de Sant Agustí, 3 i 5, 4t. És una travessia que va de Bonavista a Còrsega, molt a prop del metro Diagonal.
   Perdona que hagi trigat tant a respondre.
   Si et va bé, digue-m’ho, sisplau.
   Salutacions,
   Glòria

  2. Hola, Maribel,
   Dimarts que ve reprenem les classes de meditació. Justament aquest dimarts faré una petita explicació perquè crec que hi haurà un home que vindrà per primera vegada.
   Hi vols venir?
   Salutacions,
   Glòria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *