Omet al contingut

Curs de meditació

Cada vegada hi ha més persones que mediten, en la nostra societat. Sovint hem sentit a dir que la meditació és essencial per viure de manera conscient. De fet, les tradicions espirituals han ensenyat durant segles que la meditació és un camí per a la transformació, cosa que ara la neurociència avui dia demostra amb dades. I no només per a la transformació personal, sinó també per a la transformació de la consciència humana.

Després de prop de 50 anys meditant, en fa 7 que ensenyo. Sobretot ensenyo com evitar els errors que la majoria fem quan seiem a meditar sense unes indicacions concretes i sense una orientació clara de l’objectiu de la pràctica, cosa que impedeix que descobrim tot el que ens pot aportar.

Per això he dissenyat aquest cicle de 7 sessions, per aclarir tot de conceptes al voltant de la meditació. Seran els dilluns a partir del 8 de gener a la sala Jardín de Hara, al carrer Fraternitat, 25, de 18.30 a 19.30.

Les sessions seran presencials, que és l’opció més interessant, perquè hi haurà interacció entre els assistents, i també es podran seguir en línia

Tot seguit faig un llistat de les qüestions que tractarem en les sessions:

 • Què és el sofriment segons el Buda. Les 4 Nobles Veritats.
 • Trucs que ens va donar el Buda per no patir. L’Òctuple Sender.
 • Postura i postures de meditació.
 • La respiració en la meditació.
 • Concentració i esforç: calen?
 • Meditar indagant/meditar controlant.
 • Acceptació o resignació?
 • Mindfulness.
 • En què consisteix el deixar anar?
 • Meditar sense objectiu.
 • La llei del karma.
 • No tenir preferències.

Aquests són alguns dels punts que tractarem en les sessions, però estarem oberts a tractar altres qüestions que sorgeixin del grup. Pots venir a sessions soltes o a tot el cicle.

Cada sessió tindrà un esquema semblant: dues segudes parcialment guiades, una altra en silenci, una pràctica meditativa a base de moviments suaus, lents, conscients, assequibles per tothom, i acabarem amb un espai on tractarem el tema que correspongui o el que sorgeixi.

Tant si tens experiència en la meditació com si tens senzillament curiositat, aquest curs et pot ajudar a desbloquejar els potencials més elevats en tu.

Aquestes trobades seran l’estímul perquè practiquis a casa diàriament. T’explicaré com crear un espai propici per a la meditació a casa teva. És molt important la perseverança, perquè només així es pot arribar a experimentar l’obertura profunda que proporciona la meditació i que és la font de la gran claredat mental i de la sensació de fluïdesa que ho envaeix tot. Només amb una pràctica constant podem entendre de què parlen els mestres des de fa més de 2.600 anys.

5 comentaris a ;ldquo;Curs de meditació;rdquo;

 1. Hola Glòria,
  M’interessaria participar al curs de 12 sessions. Quedaran gravades? Perquè potser que algun dia no hi pugui ser a l’hora indicada. Quan costa el curs?
  Gràcies
  Petons Bet

  1. Hola, Bet.
   Farem les sessions al Jardín de Hara. Miraré de gravar les sessions en què no puguis assistir, no pateixis.
   Petons.

 2. Ana Maria Fernández González

  Hola, estoy interesada en el curso de meditación, quería saber qué precio tiene, por favor.
  Muchas gracias y saludos!

   1. Buenos días, Ana María.
    ¿Sigues interesada en asistir a estas clases de meditación budista?
    Actualmente estamos explorando las 4 Nobles Verdades y vamos a ver cómo hacerse un altar en casa.
    Saludos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *